Viktig melding!
Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:
- Bilder vises ikke
- Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
- Innhold som ikke vises riktig
- Utdatert eller feilaktig informasjon
- Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
- Feil eller uventet oppførsel
- Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer
Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.
Karve - Carum carvi
Tegnforklaring til tabellen finner du ved å klikke på tegnet.
Toårig som blir ca 60 cm høy og 30 cm vid, vanlig viltvoksende i hele Norge. Selvsår. Unge skudd kan høstes tidlig på våren, tradisjonelt brukt i karvekålsuppe. Hvis skuddene skjæres med kniv nær roten, settes nye skudd som rekker å gå i frø inneværende år. Karvefrø og karverøtter er også spiselige. Karvefrø brukes ofte på bakverk, og benyttes også som ingrediens i akevitt. Karverøtter er næringsrike, lettfordøyelige og med god søt smak - og smaker bedre enn mange rotgrønnsaker tilgjengelig i butikk. Bladverket kan forveksles med ryllik og hundekjeks. Tåler fint å gjødsles med tang og annet sjøgress.
Formering av karve
: Lett: Noe vanskelig
: Svært vanskelig
Frø : Kan såes både høst og vår
Landsorter av karve
Viltvoksende? materiale samlet inn fra Norge
Blomsøy på Vega:
Hammarkollen:
Hasvik på Stjerneøya:
Hovin i Gauldal:
Lia i Vefsn:
Tautra på Frosta: